Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vatra Boiereasca


Descriere

Sejurul tau la Vatra Boiereasca incepe in momentul in care parasesti drumul european si continui agale spre Dealul Salinei din Cacica (Bucovina), lasand in urma orice grija, orice zgomot, orice problema. La capatul drumului se afla un tinut de poveste, dedicat exclusiv celor 20 odai ale Vetrei Boieresti, unei gradini atent ingrijite, unui iaz cu ponton si unui foisor cu loc de gratar, dar si unui restaurant cu mancare proaspata si multe alte locuri si surprize care iti vor ramane in suflet.

Conacul
Pe vremuri, in centrul marilor sate, se afla conacul, resedinta boierilor, mari proprietari de pamant. Asa este si la noi, conacul sade impunator si vegheaza restul Vetrei, dar si imprejurimile mioritice ale zonei impadurite.
Asa ca daca vrei sa simti cum s-a trait odinioara si sa te bucuri de confortul boieresc, trebuie sa te hodinesti macar cateva zile in una dintre cele 6 odai sau 2 apartamente, dispuse pe doua etaje, pe langa care vei mai descoperi o sala de evenimente generoasa, dar si o bucatarie echipata cu toate cele de trebuinta unui bucatar iscusit.
De la ferestrele odailor vei fi rasplatit cu o priveliste de vis asupra padurii ce inconjoara falnic Vatra, iar de pe veranda vei putea sedea intr-un leagan si privi iazul si casutele traditionale.
Dintre facilitatile odailor conacului amintim:
- Pat dublu (apartamentele mai au si cate o canapea extensibila, iar la nevoie, se pot adauga paturi suplimentare pentru copii)
- Baie proprie cu dus si articole de toaleta
- Aer conditionat
- TV
- Minibar
- Halat de baie, prosoape, papuci de schimb
- Balcon (pentru odaile duble de la primul etaj)
- Priveliste spre padure si/sau spre iaz
Capacitatea de cazare a conacului este de 20 adulti.

CASUTELE traditionale
Locatia noastra este una cu adevarat speciala, mai ales datorita celor patru casute traditionale aduse tocmai de la Straja si Brodina, ca sa iti incante privirea si sa te poti bucura de ele, dupa cum au facut-o mai demult, si stramosii nostri.
In interiorul lor vei regasi atmosfera calda a vietii simple, autentic bucovinene, dar cu o nota moderna pentru o relaxare maxima, cum ar fi electricitate, incalzire, apa si bai interioare.
Fiecare casuta are 3 odai cu cate doua paturi twin, dispuse pe 2 etaje (una la parter si doua la mansarda), 2 bai - cate una pe fiecare etaj, precum si o camera in care se poate servi masa. In camera de la parter cei mici se vor putea bucura de un somn odihnitor chiar pe soba.
Casutele nu au TV si nici wifi.
Capacitatea de cazare a unei casute este de 4 adulti si 2 copii (persoanele in plus se achita suplimentar).


Mancare
Locuri de luat masa avem. Si in restaurantul conacului (cu o capacitate de pana la 70 locuri si cu posibilitatea de extindere pe terasa), si in casute, dar si pe pontonul Vetrei. Oriunde veti dori sa gustati preparatele noastre, va spunem doar ca toata hrana este naturala, materia prima fiind de la ferma noastra proprie cu animalute din apropierea Sucevei. Avem chiar si o bacanie (denumita Bacania Boiereasca) cu preparate traditionale afumate realizate in carmangeria noastra. Aici le marinam, le tinem la maturat, le condimentam cu mixuri de condimente naturale, fara E-uri, aditivi sau conservanti nocivi. La final le afumam cu rumegus de cires si fum de la lemne de fag in afumatoarea noastra.
I ti oferim doua variante de cazare, respectiv cu mic dejun inclus sau cu masa in regim all inclusive (mic dejun, pranz, cina, apa si bauturile casei).

Alte beneficii in timpul sederii la noi:
- intimitate (Vatra este situata intr-un loc retras, spre padure);
- plimbari prin gradina generoasa a Vetrei sau drumetii prin padurea ce o inconjoara;
- de-ti place sa pescuiesti, pontonul de pe iaz este locul perfect unde sa te relaxezi si sa practici si hobby-ul preferat;
- in vecinatate avem si o stana de la care te poti aproviziona cu specialitati lactate, sau poti incerca vestitul balmos, mancare specifica a zonei;
- daca ne vei vizita insotit de copii, ei bine, ei se pot bucura de o plimbare cu caruta (in limita disponibilitatii) sau de
- loc de joaca exterior pentru copii unde cei mici isi pot petrece timpul in voie, nestingheriti de nimeni;
- fire pit - in care poti organiza un foc de tabara sau bunatati la protap (la comanda cu cel putin o saptamana in avans, contra cost);
- ciubar exterior cu apa dulce si sarata si sauna lipoveneasca exterioara - n-avem noi centru Spa, insa daca ai chef de o balaceala, ciubarul este numa bun pentru asa ceva (cu rezervare prealabila, contra cost).
- foisorul din padure pentru relaxare in fata semineului, pe leagan sau pentru un rasfat culinar cu preparate traditionale proaspat scoase din afumatoare.
putem ajuta la organizarea unor evenimente precum botez, cununie, zi de nastere sau chiar ca sala de conferinte.

Despre ce puteti vizita in zona (trebuie doar sa verificati sa orarul de functionare):
De-o fi vara, de-o fi iarna, imprejurimile Vetrei Boieresti sunt de admirat si de vizitat. O data ajuns la noi, iti poti lua rucsacul in spate si poti porni la o plimbare prin Cacica, comuna aflata la 28 km departare de Suceava si 17 km de Gura Humorului.
In Cacica cel mai vizitat obiectiv turistic este salina, veche de peste 200 ani. Daca te incumeti si cobori cele 192 de scari vei ajunge la o adancime de 75 m unde te asteapta un teren de sport perfect pentru putina miscare.
Apoi, in centrul comunei Cacica poti descoperi biserica romano-catolica Bazilica Adormirea Maicii Domnului, construita acum mai bine de 100 de ani de o importanta comunitate poloneza. Mai ales in august este forfota mare, de hramul bisericii, cand mii de pelerini se aduna pentru a sarbatori aceasta zi.
In apropierea Vetrei noastre exista un complex cu piscine si tobogane (exista chiar si o piscina cu apa sarata, buna pentru tratamente).
In Gura-Humorului, la aproximativ 20 de km, exista un parc aventura destinat tot micilor musafiri...dar nu numai.
Daca esti in vizita in nordul Moldovei nu ai cum sa ratezi nici Cetatea de Scaun a Sucevei, principala resedinta a domnitorilor Moldovei pentru mai bine de 200 de ani. Recent renovata, cetatea are un aspect impunator amplificat de sistemele multimedia cu tematica istorica medievala i proieciile video cu subiecte legate de istoria cetaii, o noutate expoziionala in Romania.
Si, bineinteles, daca ajungi in zona, trebuie sa vizitezi manastirile Bucovinei, cele mai apropiate fiind Manastirea Humor, Voronet si Moldovita.
Asadar, daca vrei sa te ,,rupi de cotidian, sa te bucuri de natura si aer curat, de mancare proaspata, toate acestea intr-un cadru de poveste, dar si sa vizitezi Bucovina, treci pe la noi. Nu conteaza anotimpul, sigur vei gasi gasi ceva de facut sau de vizitat!

Despre lucruri mai... Tehnice
Politica de rezervare
Pentru a confirma rezervarea, este nevoie sa achitati un avans de 30% din valoarea sejurului. Daca doriti sa anulati rezervarea cu mai putin de 7 zile inainte de check-in, avansul nu este returnabil. Conacul se poate rezerva pentru minim 2 nopti, minim 5 camere, in timp ce fiecare casuta se rezerva integral, pentru minim 2 nopti.
Animale de companie
Animalele de companie nu sunt acceptate.
Fumatori
Fumatul este interzis in incinta. Avem zone speciale destinate fumatorilor.
Copii
Copiii de orice varsta sunt bineveniti. Cei sub 6 ani pot dormi gratuit impreuna cu parinii, in paturile disponibile. La solicitarea unui pat suplimentar pentru copiii intre 6-14 ani, se achita 50% din valoarea nopii de cazare, iar pentru cei peste 14 ani se achita integral. Patuurile de copii pot fi furnizate la cerere, dar trebuie sa fie confirmate de noi.
Evenimente
Atat restaurantul cat si foisorul Vetrei Boieresti sunt deschise tot timpul anului, cu o capacitate de pana la 100 persoane, respectiv 60 persoane pe ponton. Aici organizam zile de nastere, aniversari, cununii sau nunti mai mici, cat si petreceri pentru copii. Meniurile si programul sunt flexibile, iar tot personalul iti este dedicat.
Toate evenimentele private au exclusivitate in locatie, astfel incat oaspetii tai se vor bucura de intreaga proprietate, fara intreruperi.

Va rugam sa alegeti o data de CheckIn si CheckOut pentru a vedea preturile.