Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

JAPONIA 2024 - SAKURA, SPECTACOLUL FLORII DE CIRES plecare din Cluj pachet 12 zile zbor Lufthansa

Descriere

Destinatie: Japonia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
· Zbor Lufthansa, Cluj-Osaka / Tokyo-Cluj, via Munchen;
· Insotitor roman de grup pe toata durata programului
· Ghid local vorbitor de limba engleza pe durata tururilor.
· Tururi si vizite in Osaka, Kyoto, Nara, Hiroshima, Miyajima, Muntele Fuji, Yokohama, Kamakura, Tokyo
· 10 nopti cazare cu mic dejun + 1 cina traditionala, astfel:
- 4 nopti in Kyoto la Hotel Sotetsu Fresa Inn Kyoto-Kiyomizu Gojo 3* (sau similar).
- 2 nopti in Hiroshima la Hiroshima Washington Hotel 3* (sau similar).
- 4 nopti in Tokyo la Sotetsu Fresa Inn Tokyo Roppongi 3* (sau similar).
· Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO
· Tren de mare viteza Shinkansen pe ruta Hiroshima-Tokyo
· Transfer bagaje prin curier pe ruta Kyoto-Tokyo
· 1 sticla cu apa 500 ml/persoana/zi
· Experiente autentice incluse in program:
o Cina traditionala
o Ceremonia ceaiului – ritual de initiere in prepararea si servirea ceaiului
o Samurai Kembu Theater – spectacol deosebit, lectii si demonstratii cu sabii Katana
o Croaziere pe Lacul Kawaguchiko si pe Raul Sumida
o Ascensiune cu telecabina pentru vedere panoramica la Muntele Fuji (daca vremea permite)
· Taxele de Aeroport
Servicii neincluse:
· Alte excursii sau vizite decat cele mentionate in program
· Pachet 9 cine = 360 euro/persoana (optional, recomandat doar celor familiarizati cu bucataria japoneza)
· Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.
· Test RT-PCR Covid daca va fi necesar pentru calatorie in Japonia la momentul plecarii.
· Bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
· Cheltuieli personale
Traditie neatinsa si modern la inaltime, Osaka-Kyoto-Nara-Hiroshima-Miyajima-Yokohama-Kamakura-Muntele Fuji-Toky Incursiune in minunata cultura japoneza. Vom descoperi spiritul nipon – exemplu de civilizatie, dezvoltare, istorie si traditii deopotriva. Vom vizita obiective turistice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, ne vom plimba pe strazile celebre si pline de istorie si vom savura delicioasele preparate japoneze. Principalele obiective vizitate si monumente incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO: Castelul Osaka, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Templul Kiyomizu, Altarul sintoist Fushimi Inari, Templul Ryoanji, Templul Todaiji (Marele Buddha), Nara Deer Park – orasul caprioarelor, Castelul Okayama, Gradina Korakuen, Parcul Memorial al Pacii Hiroshima, Muzeul Memorial Hiroshima, Domul Bombei Atomice Hiroshima, Altarul Itsukushima, Sanctuarul sintoist Tsurugaoka Hachiman, Templul Hase, Templul Kotokuin (Marele Buddha), Templul Asakusa Sensoji Kanon; Insotitor roman de grup pe intreaga durata a programului Ghid local autorizat pentru tururile de oras 10 nopti cazare in hoteluri excelent cotate, cu mic dejun si o cina traditionala Tururi si vizite in Osaka, Kyoto, Nara, Hiroshima, Miyajima, Muntele Fuji, Yokohama, Kamakura, Tokyo Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO Tren de mare viteza Shinkansen pe ruta Hiroshima-Tokyo Transfer bagaje prin curier pe ruta Kyoto-Tokyo 1 sticla cu apa 500 ml/persoana/zi Experiente autentice incluse in program: Cina traditionala Ceremonia ceaiului – ritual de initiere in prepararea si servirea ceaiului Samurai Kembu Theater – spectacol deosebit, lectii si demonstratii cu sabii Katana Croaziere pe Lacul Kawaguchiko si pe Raul Sumida Ascensiune cu telecabina pentru vedere panoramica la Muntele Fuji (daca vremea permite)

Informatii generale

Japonia este ultimul imperiu din lume cu statut de monarhie constitutionala, avand aproximativ 127 milioane de locuitori. Capitala tarii este Tokyo, cea mai populata zona metropolitana din lume, fiind considerat si unul dintre cele mai moderne orase.
Tara este constituita din 4 insule pricipale: Kyushu, Honshu, Shikoku, Hokkaido si peste 4100 de mici insule situate pe coasta est-asiatica a Pacificului de Nord. Relieful este variat, de tip insular, cu caracter vulcanic si bogat in vegetatie, mai ales in zonele montane. Muntele Fuji este unul dintre cei mai faimosi munti din lume, fiind venerat ca un munte sacru si considerat un simbol national (patrimoniu UNESCO). Acestuia i se alatura alti masivi muntosi, unii chiar vulcani in activitate cum ar fi Sakurajima din Kyushu. Relief de campie se gaseste doar la nord de Tokyo, fiind zona agricola prin excelenta. Orasele cele mai importante sunt Tokyo, Kyoto si Osaka.

Descriere Program

Ziua 1 (01.04.2024) Cluj – Munchen – Osaka
La ora 03:00 dimineata prezentare la Aeroportul din Cluj pentru intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa LH1673, compania Lufthansa, spre Munchen. Decolare din Cluj la 06:00, sosire in Munchen la 06:45. Din Munchen ne vom imbarca pe zborul LH 742, plecare la ora 11:00 cu destinatie finala Osaka, sosire la ora 06:00 (+1).

Ziua 2 (02.04.2024) Osaka – Kyoto
Dupa sosire in Osaka preluam bagajele si plecam cu autocarul catre centrul orasului unde vom avea tur de orientare si vom vizita Castelul Osaka. Dupa vizite vom pleca spre Kyoto unde la ora 15:00 vom face check-in la hotel. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 3 (03.04.2024) Kyoto
Mic dejun. Vom pleca in turul orasului Kyoto unde vom vizita Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur) (patrimoniu UNESCO). Dupa pauza de pranz vom vizita Templul Kiyomizu – templul apei pure (patrimoniu UNESCO) si ne vom plimba pe stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka. Continuam experienta autentic japoneza prin participarea la Ceremonia Ceaiului – un ritual traditional japonez inspirat din budismul Zen prin care ceaiul este preparat in cadrul unei ceremonii de catre o persoana initiata si este servit oaspetilor. Aceasta ceremonie are o semnificatie foarte puternica in cultura japoneza. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 4 (04.04.2024) Kyoto
Mic dejun. Dupa micul dejun plecam in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita faimosul altar Fushimi Inari si Templul Ryoanji cu cea mai frumoasa gradina de pietre ZEN (monument UNESCO). Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV este cel mai cunoscut templu datorita gradinii de pietre ZEN. Templul apartine scolii de ZEN din ramura rinzai, bazele fiind puse in 1190 de preotul Ensai. Dupa amiaza suntem invitati sa descoperim spiritul si cultura japoneza in forma pura, participand la Samurai Kembu Theater – un spectacol deosebit cu lectii si demonstratii cu sabii Katana (costumatia nu este inclusa). Dupa spectacol vom merge la Piata Nishiki (Nishiki Market) – renumita ca fiind bucataria orasului Kyoto - piata cu o foarte mare varietate de specialitati culinare si cu o istorie bogata, avand primul magazin deschis in anul 1310. Multe dintre magazine au rezistat in timp, fiind administrate de aceleasi familii, din generatie in generatie. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 5 (05.04.2024) Kyoto – Nara – Kyoto
Mic dejun. Dupa micul dejun vom vizita Templul Todaiji – cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia – Daibutsu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Parcul Nara (Nara Deer Park) – renumit ca fiind orasul caprioarelor, cu peste 1200 de caprioare intr-o comuniune deplina cu natura, acestea fiind considerate mesagere ale divinitatilor sintoiste din primele generatii. Nara este fosta capitala (din anul 710) a Japoniei. Dupa amiaza vom merge in Gion – cel mai renumit cartier al gheiselor si una dintre cele mai bune zone de luat masa din Kyoto, unde vom avea cina inclusa. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 6 (06.04.2024) Kyoto – Okayama – Hiroshima
Mic dejun. Dimineata trimitem bagajele prin curier rapid la Tokyo (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana cu strictul necesar pentru 2 nopti cazare in Hiroshima. Dupa micul dejun plecam spre Okayama unde vom avea pauza de pranz si stop pentru poze la Castelul Okayama. De asemenea, vom vizita si Gradina Korakuen – fiind una dintre cele trei mari gradini ale Japoniei, construita in anul 1700. Dupa vizite vom pleca spre Hiroshima. Cazare la Hiroshima Grand Intelligent Hotel 3* https://intelligent-hotel.co.jp/grand/ (sau similar).

Ziua 7 (07.04.2024) Hiroshima
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii si Domul Bombei Atomice. Hiroshima este un oras situat in Sud-Vestul Insulei Honshu, in centrul Golfului Hiroshima. Construit in anul 1594, din 6 insule in delta raului Ota s-a dezvoltat continuu intai ca un oras-cetate, devenind din anul 1868 principalul centru militar al tarii. Considerat un punct militar strategic in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, pe 6 august 1945 fortele aeriene americane au lansat prima bomba atomica avand ca tinta centrul orasului. In urma exploziei aproximativ 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost dati disparuti, orasul fiind distrus in intregime. In 1949, Hiroshima a fost declarata "Altarul International al Pacii" si in fiecare an pe 6 august sute de mii de oameni participa la manifestatii pentru pace, impotriva violentei si a armelor nucleare. Dupa amiaza vom pleca spre Miyajima unde vom vizita Sanctuarul sintoist Itsukushima cu poarta simbolica a sintoismului, construita in largul insulei, care in timpul fluxului, inconjurata de ape, ofera o imagine ireala si unica. Cazare la Hiroshima Grand Intelligent Hotel 3* https://intelligent-hotel.co.jp/grand/ (sau similar).

Ziua 8 (08.04.2024) Hiroshima – Tokyo
Mic dejun. Vom pleca spre Gara Hiroshima de unde vom lua trenul de mare viteza Shinkansen (Bullet Train) cu destinatia Tokyo – capitala Japoniei, cel mai important centru economic si cultural, cu un intens caracter modern si in deplina armonie cu obiectivele si atractiile turistice. Ajunsi in Tokyo vom pleca intr-o placuta plimbare in celebrul cartier Shibuya iar dupa amiaza vom prelua bagajele si vom avea transfer la hotel. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 9 (09.04.2024) Tokyo – Muntele Fuji – Tokyo
Mic dejun. La ora 09:30 plecam spre Muntele Fuji unde vom avea o frumoasa croaziera pe Lacul Kawaguchiko si (daca vremea va permite) vom face ascensiune cu telecabina pentru vedere panoramica la Muntele Fuji. Continuam calatoria spre Oshino Hakkai – un sat micut, localizat intr-un cadru feeric, ideal pentru relaxare. Cuvantul Hakkai inseamna „opt mari”, care se refera la cele opt piscine naturale rezultate in urma eruptiilor istorice si activitatii vulcanice intense, acestea fiind principala atractie in Oshino Hakkai. La ora 17:00 vom pleca spre Tokyo. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 10 (10.04.2024) Tokyo – Yokohama – Kamakura – Tokyo
Mic dejun. Dimineata plecam cu autocarul spre Yokohama si Kamakura. Kamakura este un oras superb, inconjurat de munti, paduri si mare, localizat intre Yokohama si Tokyo si a fost prima capitala a Japoniei. A cunoscut o perioada infloritoare intre secolele XII – XIV, perioada ce a coincis totodata cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen din China. Vom vizita Sanctuarul sintoist Tsurugaoka Hachiman – fost centru spiritual si politic al noii capitale, fondat in 1063 de catre primul Shogun. Acest sanctuar este dedicat lui Hachiman, Zeul protector al familiei Minamoto si al samurailor in general. Ne vom plimba pe Kamakura Komachi, o strada moderna intr-un oras antic care ofera un mix incredibil de istorie si cultura. Dupa pauza de pranz vom continua vizita la Templul Hase care dateaza din anul 736 este unul dintre cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o gradina spectaculoasa, de unde se poate vedea panorama superba asupra orasului Kamakura si a Marii. In continuare vom vizita Statuia Marelui Buddha la Templul Kotokuin - simbol al orasului, turnat in 1252, fiind considerat protector al locuitorilor din Japonia de Est. In continuare vom vizita Minato Mirai, denumit Portul Viitorului si zona turistica de pe malul oceanului cu numeroase optiuni de petrecere a timpului liber. Seara ne intoarcem in Tokyo.Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 11 (11.04.2024) Tokyo
Mic dejun. Dimineata plecam in tur de oras cu autocarul in Tokyo, vom merge in Asakusa si vom vizita Templul Asakusa Sensoji Kanon. Ne vom plimba pe renumita strada comerciala Nakamise si vom pleca intr-o frumoasa croaziera pe Raul Sumida (in functie de disponibilitate si conditii meteo). Vom merge in fosta piata de peste Tsukiji – renumita ca “Orasul Mancarii” unde vom gasi diverse feluri de mancare traditionala japoneza si cel mai proaspat peste. Fosta piata, veche de peste de 85 ani a fost cea mai mare piata de peste din lume si tocmai si-a mutat activitatea in Odaiba (Toyosu) in anul 2018. Vom trece pe renumitul pod Rainbow Bridge, vom vizita Odaiba dupa care vom avea transfer la hotel. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 12 (12.04.2024) Tokyo – Aeroport Haneda HND
Mic dejun. Dupa micul dejun vom fi preluati pentru transfer la aeroportul Tokyo Haneda, unde vom face check-in pentru imbarcare pe zborul de retur LH 715, plecare din Tokyo la ora 09:40 si sosire in Munchen la 17:10. In continuare ne vom imbarca pe zborul LH1672, cu plecare din Munchen la ora 22:00 si sosire in Cluj la ora 00:40 (+1).

Inscriere

Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 30.11.2023.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 29 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 29 de persoane tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea tarifului se va face pana la data de 30.11.2023, astfel: Pentru un grup de 25-28 persoane, tariful se majoreaza cu 245 EURO/persoana, pentru grup de 20-24 de persoane cu 390 EURO/persoana. In situatia putin probabila a recalcularii tarifului initial al pachetului, suplimentul se va factura in momentul definitivarii grupului si nu reprezinta motiv de anulare fara respectarea conditiilor contractuale de penalizare in caz de anulare.
Pentru un numar mai mic de 20 de participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare, in functie de disponibilitatile la avion si cazare, si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Important: In contexul pandemic generat de virusul SARS-CoV-2, in cazul in care la data emiterii biletelor de avion sau la data plecarii accesul in Japonia va fi restrictionat sau programul nu se va putea desfasura in conditii optime, agentia organizatoare isi rezerva dreptul sa reprogrameze excursia, cu informare prealabila a turistilor.
Partaj in dubla: Pentru inscrierea unei singure persoane recomandam rezervarea unei camera single dar putem sa deschidem si partaj in camera dubla. Acest lucru inseamna ca 2 persoane de acelasi gen care calatoresc neinsotite sunt dispuse sa imparta aceeasi camera. In cazul deschiderii partajului, daca nu se va gasi a doua persoana pana la data de 30.11.2023, prima persoana va achita suplimentul de camera single.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.
Nota: Taxele de aeroport incluse in pachet sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Septembrie 2023. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Informatii utile

· Trebuie sa va prezentati in aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
· Din motive generate de epidemia SARS-COV 2, independent de vointa agentiei organizatoare, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii (limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale). · Conditii de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions/3712 :
Incepand cu data de 29 aprilie 2023 au incetat toate masurile dispuse anterior, la intrarea in Japonia, legat de pandemia de COVID-19. Persoanelor care calatoresc in Japonia nu li se mai solicita, la imbarcare sau pe aeroportul de sosire, certificate de vaccinare sau certificate de testare COVID-19. Persoanele care la intrarea pe teritoriul Japoniei vor prezenta simtome specifice infectarii cu virusul Sarscov-II vor fi testate pe aeroport și daca vor fi depistate ca fiind infectate, vor fi carantinate in locatii stabilite de catre autoritatile sanitare locale.
Informatii privind masurile adoptate de catre autoritatile japoneze in contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate si pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page4e_001053.html
· Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor intra in responsabilitatea agentiei intermediare / a agentului care a efectuat inscrierea.
· Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
· Deoarece standardele japoneze de acreditare a hotelurilor pot fi diferite fata de standardele internationale, am folosit in programul nostru evaluarea hotelurilor cu numar de stele conform platformei internationale booking.com
Conform evaluare booking.com
- Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4*
- Hiroshima Grand Intelligent Hotel 3*
- Hotel Monterey Ginza 4*
Conform standarde japoneze:
- Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 3*
- Hiroshima Grand Intelligent 3*
- Hotel Monterey Ginza 3*
· Tipul de camera se solicita la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. In Japonia majoritate camerelor de doua persoane sunt de tip twin (cu paturi separate). Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
· Unii hotelieri solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex. mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
· Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre autoritatile abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
· Asigurati-va ca aveti pasaport turistic simplu electronic (exclus temporar) valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara;
· Este recomandata tinuta decenta atat la servirea meselor cat si pe toata durata programului. Pentru domni se recomanda pantaloni lungi si incaltaminte inchisa (nu pantaloni scurti si papuci/sandale) iar pentru doamne se recomanda tinuta eleganta;
· Croazierele si ascensiunea cu telecabina se realizeaza doar in situatia in care conditiile meteo sunt favorabile;
· Va recomandam sa aveti in bagaj si haine calduroase si pelerine de ploaie

Servicii ghid/conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana si o limba straina internationala. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport. Transportul local pe durata desfasurarii programului se va realiza cu autocarul si cu trenul.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1. Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Omnasig, cu seria I56653, valabila pana in data de 02.01.2024 (urmand a fi reinnoita dupa expirare).

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 20% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 30% - se plateste pana la data de 30.11.2023;
- 30% - se plateste cu 60 zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana la 30.11.2023;
- 50% din pretul final - renuntarea se face de la data de 01.12.2023 pana la 31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

Este obligatoriu pasaport simplu electronic cu o perioada de valabilitate de minim 6 luni la data intoarcerii in tara. NU este acceptat pasaportul temporar. Obligatoriu trebuie sa prezentati la intrarea in Japonia pasaportul cu cel putin o pagina libera, biletul de avion si programul de vizite in vederea completarii formularului "embarkation card" care se distribuie in avion inainte de aterizarea in Japonia. Pentru mai multa siguranta si pentru a trece usor de controlul de la granita va recomandam sa aveti un set minim de documente asupra dumneavoastra cu care sa puteti dovedi la frontiera, daca vi se cer, scopul si durata sederii in Japonia, locul de cazare si mijloacele de intretinere.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copiii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
1. Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!
2. Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro .
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.
Daca la momentul calatoriei accesul in Japonia va fi conditionat de vaccinul impotriva Covid-19, conform masurilor de preventie si dispozitiilor legale din Japonia, agentia organizatoare nu va fi raspunzatoare fata de turistii nevaccinati.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.

Destinatie: Japonia

Durata: 1 zi, fara cazare


Servicii incluse:
· Zbor Lufthansa, Cluj-Osaka / Tokyo-Cluj, via Munchen;
· Insotitor roman de grup pe toata durata programului
· Ghid local vorbitor de limba engleza pe durata tururilor.
· Tururi si vizite in Osaka, Kyoto, Nara, Hiroshima, Miyajima, Muntele Fuji, Yokohama, Kamakura, Tokyo
· 10 nopti cazare cu mic dejun + 1 cina traditionala, astfel:
- 4 nopti in Kyoto la Hotel Sotetsu Fresa Inn Kyoto-Kiyomizu Gojo 3* (sau similar).
- 2 nopti in Hiroshima la Hiroshima Washington Hotel 3* (sau similar).
- 4 nopti in Tokyo la Sotetsu Fresa Inn Tokyo Roppongi 3* (sau similar).
· Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO
· Tren de mare viteza Shinkansen pe ruta Hiroshima-Tokyo
· Transfer bagaje prin curier pe ruta Kyoto-Tokyo
· 1 sticla cu apa 500 ml/persoana/zi
· Experiente autentice incluse in program:
o Cina traditionala
o Ceremonia ceaiului – ritual de initiere in prepararea si servirea ceaiului
o Samurai Kembu Theater – spectacol deosebit, lectii si demonstratii cu sabii Katana
o Croaziere pe Lacul Kawaguchiko si pe Raul Sumida
o Ascensiune cu telecabina pentru vedere panoramica la Muntele Fuji (daca vremea permite)
· Taxele de Aeroport
Servicii neincluse:
· Alte excursii sau vizite decat cele mentionate in program
· Pachet 9 cine = 360 euro/persoana (optional, recomandat doar celor familiarizati cu bucataria japoneza)
· Asigurare Medicala si STORNO Cocktail Travel Protection (fara limita de varsta, fara fransiza, exceptie riscurile asociate imbolnavirii cu Covid -19). Asigurarea se poate achizitiona optional, la tariful de 32 eur/ pers.
· Test RT-PCR Covid daca va fi necesar pentru calatorie in Japonia la momentul plecarii.
· Bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.
· Cheltuieli personale
Traditie neatinsa si modern la inaltime, Osaka-Kyoto-Nara-Hiroshima-Miyajima-Yokohama-Kamakura-Muntele Fuji-Toky Incursiune in minunata cultura japoneza. Vom descoperi spiritul nipon – exemplu de civilizatie, dezvoltare, istorie si traditii deopotriva. Vom vizita obiective turistice incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO, ne vom plimba pe strazile celebre si pline de istorie si vom savura delicioasele preparate japoneze. Principalele obiective vizitate si monumente incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO: Castelul Osaka, Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur), Templul Kiyomizu, Altarul sintoist Fushimi Inari, Templul Ryoanji, Templul Todaiji (Marele Buddha), Nara Deer Park – orasul caprioarelor, Castelul Okayama, Gradina Korakuen, Parcul Memorial al Pacii Hiroshima, Muzeul Memorial Hiroshima, Domul Bombei Atomice Hiroshima, Altarul Itsukushima, Sanctuarul sintoist Tsurugaoka Hachiman, Templul Hase, Templul Kotokuin (Marele Buddha), Templul Asakusa Sensoji Kanon; Insotitor roman de grup pe intreaga durata a programului Ghid local autorizat pentru tururile de oras 10 nopti cazare in hoteluri excelent cotate, cu mic dejun si o cina traditionala Tururi si vizite in Osaka, Kyoto, Nara, Hiroshima, Miyajima, Muntele Fuji, Yokohama, Kamakura, Tokyo Vizite la cele mai importante obiective turistice si monumente inscrise in Patrimonial Mondial UNESCO Tren de mare viteza Shinkansen pe ruta Hiroshima-Tokyo Transfer bagaje prin curier pe ruta Kyoto-Tokyo 1 sticla cu apa 500 ml/persoana/zi Experiente autentice incluse in program: Cina traditionala Ceremonia ceaiului – ritual de initiere in prepararea si servirea ceaiului Samurai Kembu Theater – spectacol deosebit, lectii si demonstratii cu sabii Katana Croaziere pe Lacul Kawaguchiko si pe Raul Sumida Ascensiune cu telecabina pentru vedere panoramica la Muntele Fuji (daca vremea permite)

Informatii generale

Japonia este ultimul imperiu din lume cu statut de monarhie constitutionala, avand aproximativ 127 milioane de locuitori. Capitala tarii este Tokyo, cea mai populata zona metropolitana din lume, fiind considerat si unul dintre cele mai moderne orase.
Tara este constituita din 4 insule pricipale: Kyushu, Honshu, Shikoku, Hokkaido si peste 4100 de mici insule situate pe coasta est-asiatica a Pacificului de Nord. Relieful este variat, de tip insular, cu caracter vulcanic si bogat in vegetatie, mai ales in zonele montane. Muntele Fuji este unul dintre cei mai faimosi munti din lume, fiind venerat ca un munte sacru si considerat un simbol national (patrimoniu UNESCO). Acestuia i se alatura alti masivi muntosi, unii chiar vulcani in activitate cum ar fi Sakurajima din Kyushu. Relief de campie se gaseste doar la nord de Tokyo, fiind zona agricola prin excelenta. Orasele cele mai importante sunt Tokyo, Kyoto si Osaka.

Descriere Program

Ziua 1 (01.04.2024) Cluj – Munchen – Osaka
La ora 03:00 dimineata prezentare la Aeroportul din Cluj pentru intalnirea cu reprezentantul agentiei Cocktail Holidays si imbarcare pe cursa LH1673, compania Lufthansa, spre Munchen. Decolare din Cluj la 06:00, sosire in Munchen la 06:45. Din Munchen ne vom imbarca pe zborul LH 742, plecare la ora 11:00 cu destinatie finala Osaka, sosire la ora 06:00 (+1).

Ziua 2 (02.04.2024) Osaka – Kyoto
Dupa sosire in Osaka preluam bagajele si plecam cu autocarul catre centrul orasului unde vom avea tur de orientare si vom vizita Castelul Osaka. Dupa vizite vom pleca spre Kyoto unde la ora 15:00 vom face check-in la hotel. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 3 (03.04.2024) Kyoto
Mic dejun. Vom pleca in turul orasului Kyoto unde vom vizita Templul Kinkakuji (Pavilionul de Aur) (patrimoniu UNESCO). Dupa pauza de pranz vom vizita Templul Kiyomizu – templul apei pure (patrimoniu UNESCO) si ne vom plimba pe stradutele istorice Ninenzaka si Sannenzaka. Continuam experienta autentic japoneza prin participarea la Ceremonia Ceaiului – un ritual traditional japonez inspirat din budismul Zen prin care ceaiul este preparat in cadrul unei ceremonii de catre o persoana initiata si este servit oaspetilor. Aceasta ceremonie are o semnificatie foarte puternica in cultura japoneza. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 4 (04.04.2024) Kyoto
Mic dejun. Dupa micul dejun plecam in tur de oras cu autocarul in Kyoto si vom vizita faimosul altar Fushimi Inari si Templul Ryoanji cu cea mai frumoasa gradina de pietre ZEN (monument UNESCO). Ryoanji, fosta proprietate a familiei Fujiwara din secolul XV este cel mai cunoscut templu datorita gradinii de pietre ZEN. Templul apartine scolii de ZEN din ramura rinzai, bazele fiind puse in 1190 de preotul Ensai. Dupa amiaza suntem invitati sa descoperim spiritul si cultura japoneza in forma pura, participand la Samurai Kembu Theater – un spectacol deosebit cu lectii si demonstratii cu sabii Katana (costumatia nu este inclusa). Dupa spectacol vom merge la Piata Nishiki (Nishiki Market) – renumita ca fiind bucataria orasului Kyoto - piata cu o foarte mare varietate de specialitati culinare si cu o istorie bogata, avand primul magazin deschis in anul 1310. Multe dintre magazine au rezistat in timp, fiind administrate de aceleasi familii, din generatie in generatie. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 5 (05.04.2024) Kyoto – Nara – Kyoto
Mic dejun. Dupa micul dejun vom vizita Templul Todaiji – cea mai mare cladire de lemn din lume, cu cel mai mare Buddha de bronz din Japonia – Daibutsu (patrimoniu UNESCO), dupa care vom merge in Parcul Nara (Nara Deer Park) – renumit ca fiind orasul caprioarelor, cu peste 1200 de caprioare intr-o comuniune deplina cu natura, acestea fiind considerate mesagere ale divinitatilor sintoiste din primele generatii. Nara este fosta capitala (din anul 710) a Japoniei. Dupa amiaza vom merge in Gion – cel mai renumit cartier al gheiselor si una dintre cele mai bune zone de luat masa din Kyoto, unde vom avea cina inclusa. Cazare la hotelul Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4* https://www.hotelkeihan.co.jp/kyoto-e/ (sau similar).

Ziua 6 (06.04.2024) Kyoto – Okayama – Hiroshima
Mic dejun. Dimineata trimitem bagajele prin curier rapid la Tokyo (1 bagaj/persoana). Trebuie sa pregatim bagaj de mana cu strictul necesar pentru 2 nopti cazare in Hiroshima. Dupa micul dejun plecam spre Okayama unde vom avea pauza de pranz si stop pentru poze la Castelul Okayama. De asemenea, vom vizita si Gradina Korakuen – fiind una dintre cele trei mari gradini ale Japoniei, construita in anul 1700. Dupa vizite vom pleca spre Hiroshima. Cazare la Hiroshima Grand Intelligent Hotel 3* https://intelligent-hotel.co.jp/grand/ (sau similar).

Ziua 7 (07.04.2024) Hiroshima
Mic dejun. Dimineata vom vizita Muzeul Hiroshima, Parcul Memorial al Pacii si Domul Bombei Atomice. Hiroshima este un oras situat in Sud-Vestul Insulei Honshu, in centrul Golfului Hiroshima. Construit in anul 1594, din 6 insule in delta raului Ota s-a dezvoltat continuu intai ca un oras-cetate, devenind din anul 1868 principalul centru militar al tarii. Considerat un punct militar strategic in timpul celui de-al II-lea Razboi Mondial, pe 6 august 1945 fortele aeriene americane au lansat prima bomba atomica avand ca tinta centrul orasului. In urma exploziei aproximativ 60.000-70.000 de oameni au murit sau au fost dati disparuti, orasul fiind distrus in intregime. In 1949, Hiroshima a fost declarata "Altarul International al Pacii" si in fiecare an pe 6 august sute de mii de oameni participa la manifestatii pentru pace, impotriva violentei si a armelor nucleare. Dupa amiaza vom pleca spre Miyajima unde vom vizita Sanctuarul sintoist Itsukushima cu poarta simbolica a sintoismului, construita in largul insulei, care in timpul fluxului, inconjurata de ape, ofera o imagine ireala si unica. Cazare la Hiroshima Grand Intelligent Hotel 3* https://intelligent-hotel.co.jp/grand/ (sau similar).

Ziua 8 (08.04.2024) Hiroshima – Tokyo
Mic dejun. Vom pleca spre Gara Hiroshima de unde vom lua trenul de mare viteza Shinkansen (Bullet Train) cu destinatia Tokyo – capitala Japoniei, cel mai important centru economic si cultural, cu un intens caracter modern si in deplina armonie cu obiectivele si atractiile turistice. Ajunsi in Tokyo vom pleca intr-o placuta plimbare in celebrul cartier Shibuya iar dupa amiaza vom prelua bagajele si vom avea transfer la hotel. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 9 (09.04.2024) Tokyo – Muntele Fuji – Tokyo
Mic dejun. La ora 09:30 plecam spre Muntele Fuji unde vom avea o frumoasa croaziera pe Lacul Kawaguchiko si (daca vremea va permite) vom face ascensiune cu telecabina pentru vedere panoramica la Muntele Fuji. Continuam calatoria spre Oshino Hakkai – un sat micut, localizat intr-un cadru feeric, ideal pentru relaxare. Cuvantul Hakkai inseamna „opt mari”, care se refera la cele opt piscine naturale rezultate in urma eruptiilor istorice si activitatii vulcanice intense, acestea fiind principala atractie in Oshino Hakkai. La ora 17:00 vom pleca spre Tokyo. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 10 (10.04.2024) Tokyo – Yokohama – Kamakura – Tokyo
Mic dejun. Dimineata plecam cu autocarul spre Yokohama si Kamakura. Kamakura este un oras superb, inconjurat de munti, paduri si mare, localizat intre Yokohama si Tokyo si a fost prima capitala a Japoniei. A cunoscut o perioada infloritoare intre secolele XII – XIV, perioada ce a coincis totodata cu dezvoltarea budismului si introducerea religiei Zen din China. Vom vizita Sanctuarul sintoist Tsurugaoka Hachiman – fost centru spiritual si politic al noii capitale, fondat in 1063 de catre primul Shogun. Acest sanctuar este dedicat lui Hachiman, Zeul protector al familiei Minamoto si al samurailor in general. Ne vom plimba pe Kamakura Komachi, o strada moderna intr-un oras antic care ofera un mix incredibil de istorie si cultura. Dupa pauza de pranz vom continua vizita la Templul Hase care dateaza din anul 736 este unul dintre cele 33 de locuri sfinte din zona Kanto, cu o gradina spectaculoasa, de unde se poate vedea panorama superba asupra orasului Kamakura si a Marii. In continuare vom vizita Statuia Marelui Buddha la Templul Kotokuin - simbol al orasului, turnat in 1252, fiind considerat protector al locuitorilor din Japonia de Est. In continuare vom vizita Minato Mirai, denumit Portul Viitorului si zona turistica de pe malul oceanului cu numeroase optiuni de petrecere a timpului liber. Seara ne intoarcem in Tokyo.Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 11 (11.04.2024) Tokyo
Mic dejun. Dimineata plecam in tur de oras cu autocarul in Tokyo, vom merge in Asakusa si vom vizita Templul Asakusa Sensoji Kanon. Ne vom plimba pe renumita strada comerciala Nakamise si vom pleca intr-o frumoasa croaziera pe Raul Sumida (in functie de disponibilitate si conditii meteo). Vom merge in fosta piata de peste Tsukiji – renumita ca “Orasul Mancarii” unde vom gasi diverse feluri de mancare traditionala japoneza si cel mai proaspat peste. Fosta piata, veche de peste de 85 ani a fost cea mai mare piata de peste din lume si tocmai si-a mutat activitatea in Odaiba (Toyosu) in anul 2018. Vom trece pe renumitul pod Rainbow Bridge, vom vizita Odaiba dupa care vom avea transfer la hotel. Cazare la Hotel Monterey Ginza 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/ginza (sau similar).

Ziua 12 (12.04.2024) Tokyo – Aeroport Haneda HND
Mic dejun. Dupa micul dejun vom fi preluati pentru transfer la aeroportul Tokyo Haneda, unde vom face check-in pentru imbarcare pe zborul de retur LH 715, plecare din Tokyo la ora 09:40 si sosire in Munchen la 17:10. In continuare ne vom imbarca pe zborul LH1672, cu plecare din Munchen la ora 22:00 si sosire in Cluj la ora 00:40 (+1).

Inscriere

Inscrierea pe acest program se poate face pana la data de 30.11.2023.

Conditii de realizare a grupului

GRUP MINIM 29 PERSOANE. Pentru un grup mai mic de 29 de persoane tariful se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Recalcularea tarifului se va face pana la data de 30.11.2023, astfel: Pentru un grup de 25-28 persoane, tariful se majoreaza cu 245 EURO/persoana, pentru grup de 20-24 de persoane cu 390 EURO/persoana. In situatia putin probabila a recalcularii tarifului initial al pachetului, suplimentul se va factura in momentul definitivarii grupului si nu reprezinta motiv de anulare fara respectarea conditiilor contractuale de penalizare in caz de anulare.
Pentru un numar mai mic de 20 de participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare, in functie de disponibilitatile la avion si cazare, si se supun unor reguli diferite de decomandare.
Important: In contexul pandemic generat de virusul SARS-CoV-2, in cazul in care la data emiterii biletelor de avion sau la data plecarii accesul in Japonia va fi restrictionat sau programul nu se va putea desfasura in conditii optime, agentia organizatoare isi rezerva dreptul sa reprogrameze excursia, cu informare prealabila a turistilor.
Partaj in dubla: Pentru inscrierea unei singure persoane recomandam rezervarea unei camera single dar putem sa deschidem si partaj in camera dubla. Acest lucru inseamna ca 2 persoane de acelasi gen care calatoresc neinsotite sunt dispuse sa imparta aceeasi camera. In cazul deschiderii partajului, daca nu se va gasi a doua persoana pana la data de 30.11.2023, prima persoana va achita suplimentul de camera single.
ATENTIE! Persoanele cu dizabilitati trebuie sa anunte gradul de invaliditate, cu toate amanuntele necesare, din momentul inscrierii si confirmarii rezervarii. Nu ne asumam eventualele servicii speciale ce nu pot fi oferite de terti, in cazul in care nu au fost semnalate in rezervari si in contractul de prestari servicii.
Nota: Taxele de aeroport incluse in pachet sunt cele valabile la data lansarii programului, respectiv luna Septembrie 2023. In situatia majorarii acestor taxe de catre compania aeriana pana la data emiterii biletelor de avion, agentia isi rezerva dreptul de a modifica pretul excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

Informatii utile

· Trebuie sa va prezentati in aeroport la intalnirea cu reprezentant/insotitor de grup, cu 3 ore inainte de ora anuntata a decolarii avionului! Prezentarea biletului de avion la imbarcare este obligatorie! Bagajele permise pentru calatorie – bagaj de cala 23 kg si max. 8 kg bagaj de mana pentru fiecare pasager.
· Din motive generate de epidemia SARS-COV 2, independent de vointa agentiei organizatoare, este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii (limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale). · Conditii de calatorie: https://www.mae.ro/travel-conditions/3712 :
Incepand cu data de 29 aprilie 2023 au incetat toate masurile dispuse anterior, la intrarea in Japonia, legat de pandemia de COVID-19. Persoanelor care calatoresc in Japonia nu li se mai solicita, la imbarcare sau pe aeroportul de sosire, certificate de vaccinare sau certificate de testare COVID-19. Persoanele care la intrarea pe teritoriul Japoniei vor prezenta simtome specifice infectarii cu virusul Sarscov-II vor fi testate pe aeroport și daca vor fi depistate ca fiind infectate, vor fi carantinate in locatii stabilite de catre autoritatile sanitare locale.
Informatii privind masurile adoptate de catre autoritatile japoneze in contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate si pe pagina de internet a Ministerului Afacerilor Externe al Japoniei: https://www.mofa.go.jp/ca/fna/page4e_001053.html
· Corectitudinea numelor si a datelor personale ale calatorilor intra in responsabilitatea agentiei intermediare / a agentului care a efectuat inscrierea.
· Camerele sunt distribuite de receptie, iar cazarea in prima zi si predarea in ultima zi se va face in functie de politica orara a fiecarui hotel si in functie de disponibilitatile de moment (in general cazarea se face dupa ora 14:00, iar predarea camerei pana in ora 12:00);
· Deoarece standardele japoneze de acreditare a hotelurilor pot fi diferite fata de standardele internationale, am folosit in programul nostru evaluarea hotelurilor cu numar de stele conform platformei internationale booking.com
Conform evaluare booking.com
- Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 4*
- Hiroshima Grand Intelligent Hotel 3*
- Hotel Monterey Ginza 4*
Conform standarde japoneze:
- Hotel Keihan Kyoto Ekiminami 3*
- Hiroshima Grand Intelligent 3*
- Hotel Monterey Ginza 3*
· Tipul de camera se solicita la inscriere. Atentie! Patul dublu (matrimonial) poate fi in unele hoteluri format din doua paturi de o persoana alipite. In Japonia majoritate camerelor de doua persoane sunt de tip twin (cu paturi separate). Al treilea pat poate fi in functie de dotarea fiecarui hotel: pat de o persoana, pat pliant sau o canapea.
· Unii hotelieri solicita garantii si plati suplimentare pentru utilizarea facilitatilor din camera (ex. mini bar/frigider, seif, aer conditionat) daca nu este mentionat altfel. Recomandam turistilor, ca in momentul cazarii in hotel, sa solicite la receptie detalii despre aceste costuri suplimentare; la unele hotelurile de 4 si 5 stele se solicita garantie numerar sau card, ce se restituie/deblocheaza la predarea camerei. Aceste sume se blocheaza pentru garantarea platii facilitatilor hotelului;
· Toate unitatile de cazare, precum si mijloacele de transport sunt clasificate de catre autoritatile abilitate ale tarilor de destinatie, conform procedurilor interne si normativelor locale, care difera de la o tara la alta;
· Asigurati-va ca aveti pasaport turistic simplu electronic (exclus temporar) valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara;
· Este recomandata tinuta decenta atat la servirea meselor cat si pe toata durata programului. Pentru domni se recomanda pantaloni lungi si incaltaminte inchisa (nu pantaloni scurti si papuci/sandale) iar pentru doamne se recomanda tinuta eleganta;
· Croazierele si ascensiunea cu telecabina se realizeaza doar in situatia in care conditiile meteo sunt favorabile;
· Va recomandam sa aveti in bagaj si haine calduroase si pelerine de ploaie

Servicii ghid/conducator de grup

Cocktail Holidays asigura un conducator de grup pe perioada circuitului, vorbitor de limba romana si o limba straina internationala. El va supraveghea ca toate serviciile sa fie conforme cu programul prezentat la inscriere. In cazul in care exista elemente neconforme fata de programul cumparat, conducatorul de grup trebuie sa depuna toate eforturile pentru a remedia problemele la fata locului.
Grupurile sunt insotite si de un ghid local care este o persoana autorizata din partea agentiei locale partenere fara de care nu se pot face excursiile sau tururile incluse in program.

Mijloace de transport

ATENTIE! Biletele de avion sunt nerambursabile si nu permit modificari dupa emiterea lor.
In cazul pachetelor de servicii care cuprind si transportul cu avionul (zbor regulat sau zbor charter), agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare de eventualele modificari ale orelor de plecare si de sosire. Daca transportatorul este vinovat de aceste decalaje va acorda asistenta turistilor conform Regulamentului EC 261 din 2004 al Parlamentului European. Prima zi si ultima zi din sejur nu sunt considerate zile de turistice fiind zile de transport. Transportul local pe durata desfasurarii programului se va realiza cu autocarul si cu trenul.
Orele de plecare si sosire sunt informative, ele pot fi modificate de transportator cu un aviz prealabil, iar agentia organizatoare nu poate fi trasa la raspundere pentru eventualele modificari.
Asezarea in microbuz/autocar la destinatie se face de catre insotitiorul de grup, pe baza listei cu ordinea inscrierii la program, incepand cu randul 2 de scaune din mijlocul de transport. Pentru siguranta pasagerilor pe perioada excursiei, primul rand de scaune este rezervat insotitorului de grup si ghidului local.

Asigurari

Prezentul pachet de servicii include urmatoarele tipuri de asigurari:
1. Asigurare privind protectia in caz de insolventa a agentiei de turism organizatoare, emisa de Omnasig, cu seria I56653, valabila pana in data de 02.01.2024 (urmand a fi reinnoita dupa expirare).

Informatii despre sejur

Informatiile detaliate despre sejur vor fi inmanate turistilor inainte de plecare si vor cuprinde urmatoarele puncte:
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays pe parcursul excursiei – nume, telefon;
- Detalii reprezentant Cocktail Holidays in aeroport Romania – nume, telefon;
- Orar de zbor actualizat;

Modalitate plata si penalizari

In cazul pachetelor din oferta generala - OG, plata se va face dupa cum urmeaza:
- 20% - se plateste in 3 zile dupa confirmarea serviciilor si emiterea facturii;
- 30% - se plateste pana la data de 30.11.2023;
- 30% - se plateste cu 60 zile inaintea datei de plecare;
- 20% - se plateste cu 14 zile inaintea datei de plecare
In cazul rezervarilor last minute – LM, confirmarea serviciilor se va face doar in baza platii integrale a serviciilor;
In cazul rezervarilor cu alte tipuri de reduceri se aplica modalitatea de plata din oferta generala
Plata se poate face in lei sau in valuta la cursul de schimb anuntat de Exim Bank din ziua platii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
- 20% din pretul final - renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana la 30.11.2023;
- 50% din pretul final - renuntarea se face de la data de 01.12.2023 pana la 31 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 80% din pretul final - renuntarea se face in intervalul 30 zile – 15 zile inainte de data inceperii sejurului;
- 100% din pretul final - renuntarea se face cu mai putin de 14 zile inainte de plecare in sejur sau neprezentare;

Eventuale evolutii ale pretului

Preturile agreate la incheierea contractului pot sa creasca sau sa scada in functie de anumiti factori obiectivi.
Cresterile de pret sunt influentate de cresteri ale cursului de schimb, cresteri ale pretului petrolului, cresterea taxelor de survol, etc. In cazul unei cresteri de pret mai mare de 8%, clientul poate rezilia contractul fara a plati penalizari de retragere.
Scaderile de pret pot fi datorate unor promotii facute de partenerii externi sau de catre agentia organizatoare. Aceste reduceri sunt limitate pentru o anumita perioada timp si pentru un anumit numar de locuri. Promotia poate fi intrerupta inainte de terminarea perioadei de valabilitate fara obligatia din partea organizatorului de a anunta epuizarea locurilor puse in vanzare.
In acelasi timp agentia organizatoare nu are obligatia de a reduce pretul conform promotiei, pentru clientii care au achizitionat anterior acelasi pachet, dar la un pret mai mare.

Date generale despre documentele de calatorie

Este obligatoriu pasaport simplu electronic cu o perioada de valabilitate de minim 6 luni la data intoarcerii in tara. NU este acceptat pasaportul temporar. Obligatoriu trebuie sa prezentati la intrarea in Japonia pasaportul cu cel putin o pagina libera, biletul de avion si programul de vizite in vederea completarii formularului "embarkation card" care se distribuie in avion inainte de aterizarea in Japonia. Pentru mai multa siguranta si pentru a trece usor de controlul de la granita va recomandam sa aveti un set minim de documente asupra dumneavoastra cu care sa puteti dovedi la frontiera, daca vi se cer, scopul si durata sederii in Japonia, locul de cazare si mijloacele de intretinere.
• Asigura-te ca ai actele de identitate valabile pentru toata familia sau grupul de prieteni! Conform legislatiei in vigoare, infantii si copiii pana la 14 ani calatoresc DOAR CU PASAPORT!!!
• Tinerii casatoriti - documentele individuale de calatorie nu trebuie sa fie cele anulate urmare a casatoriei civile!
1. Pasapoartele diplomatice/ de serviciu - turistii trebuie sa obtina detalii referitoare la deplasare personal de la Ambasada din Bucuresti!
2. Cetateni straini – trebuie sa intrebe personal la ambasadele din Bucuresti, care sunt procedurile personalizate pentru fiecare nationalitate in parte; Oferim suportul pentru detalii;
Minorii care calatoresc fara parinti trebuie sa aibe un set de documente pentru a trece frontiera.
a. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acesta trebuie sa prezinte la frontiera acceptul notarial al parintelui care nu este prezent in deplasare;
b. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, iar celalalt este decedat, trebuie sa fie prezentat la organele de frontiera certificatul de deces.
c. Daca minorul calatoreste cu un singur parinte, acestia fiind in divort, trebuie sa prezente la frontiera acceptul notarial al celui de-al doilea parinte. Sau daca divortul s-a terminat, documente doveditoare – hotarare judecatoreasca definitiva de incredintare si copie dupa actul de divort.
d. Daca minorul calatoreste fara nici un parinte, adultul care-l primeste in grija trebuie prezinte acordul ambilor parinti autentificat la notariat si cazierul juridic.
Date actualizate despre documentele necesare pot fi citite pe www.politiadefrontiera.ro .
Agentia de turism organizatoare nu este raspunzatoare pentru decizia organelor de frontiera de a nu accepta turistul sa paraseasca teritoriul Romaniei sau sa nu-i acorde intrarea pe teritoriul statului unde face sejurul, chiar daca dispune de toate documentele necesare deplasarii.
Daca la momentul calatoriei accesul in Japonia va fi conditionat de vaccinul impotriva Covid-19, conform masurilor de preventie si dispozitiilor legale din Japonia, agentia organizatoare nu va fi raspunzatoare fata de turistii nevaccinati.

Protectia datelor personale

Prelucrarea datelor cu caracter personal furnizate de fiecare client sunt solicitate de furnizorii de servicii (transport, hoteluri, politie de frontiera, companie asigurari, etc), iar noi trebuie sa le colectam si sa le transmitem mai departe pentru buna functionare si finalizarea serviciilor turistice.